Jessicas blogg

1 stycke vardag (så ljuvlig att den knappt kan kallas vardag)

Här sitter jag på Vurma i Hornstull och har så kallad ”jobbdejt” med Sofia. Det innebär helt enkelt att man sitter tillsammans, men var och en jobbar med sitt. Oftast trivs jag ju bra med att jobba hemifrån, men ibland kan det vara najs att sitta såhär. Miljöombyte och lite sällskap liksom.

Vissa som frilansar har svårt att få jobb gjort hemma. Dit hör inte jag, tvärtom har jag ibland haft svårare att fokusera när jag suttit på kontor. Då sitter man liksom där man sitter. Hemma är det lättare att vila de stela skuldrorna emellanåt, lyssna på nån låt och sen fokusera igen typ. Plus att jag alltid sätter mig vid skrivbordet när jag jobbar, och där sitter jag aldrig annars. Ändå kan jag uppskatta att byta miljö då och då.

Idag har jag fixat med lite allt möjligt. Kontaktat en person till en artikel jag ska skriva, planerat lite jessicaritar-relaterade grejer – utvecklingsplaner och sånt. Jag måste alltid ha en väldigt tydlig lista med vad jag ska göra varje dag, så betar jag av den.

Efter en liten ångestdipp igår mår jag bra igen. Ska sitta här fram till lunch, sedan käka lunch med Jens på Babel bazaar. Därefter ska vi fika hos våra kompisar på Söder, gå förbi Larrys corner och sen kanske åka hem. Ibland är det nästan så att jag 1. inte vågar berätta om tillvaron pga så najs?! Förstår ju att alla inte vill ha det såhär, men efter att länge ha drömt om frilanslivet och att kunna styra tiden själv, så njuter jag fortfarande av det nästan hela tiden. 2. Måste nypa mig i armen.

Ska snart skriva om vad jag läste i januari också. Just nu har jag precis läst ut Flykt och förvandling av Nelly Sachs (poesi) och en bok om Lars Hillersberg, satirikern. Läser nu Tänd mörkret om svensk konst 1975-1985 som icke-fiktiv bok och så Ensamheten värst av Siri Johansson, en dagbok som sträcker sig över många år i en ”vanlig” äldre människas liv. Korta formuleringar och väldigt konkreta fakta, ändå känns det intressant. Kanske för att man är så ovan vid att läsa sådan text?

Har även kontaktat folk som jag ska intervjua här på Så himla arty, känns så härligt!

Leave a Response