Jessicas blogg

3 tankar på en tisdag

Nej men hallå i den pånyttfödda vintern, här sitter jag i mörkret, nyss hemkommen från en flängdag i raden av många flängiga dagar. Och tänker och tänker med denna min pingpong-skalle in full action. Jag tänkte helt enkelt dela med mig av 3 av de tankar jag har precis NU. Bilden är dock inte ny utan har säkert två år på nacken. Men ändå.

#1. BLOGGELIBLOGGELI. Jag tror att jag blev blogg-utbränd av att blogga på den stora sajten, för även om det var 1,5 år sen jag slutade med det så bär det mig emot. Men jag vet ju också att det handlar om att belöningen inte kommer lika fort nu, i form av kommentarer och resultat och sånt. Samtidigt verkar jag alltid prioritera bort just bloggande och skönlitterärt skrivande när jag gör min veckostruktur. Samtidigt som dessa två saker, tillsammans med ritande (som jag alltid hittar tid för), är de viktigaste stenarna i prestationsdelen av min tillvaro.

#2. EN JAGSVAG JÄVEL. Jag har tänkt mycket på unpopular opinion-vågen som kom och gick för några veckor sen på t ex instagram. Detta att outa sina så kallade unpopular opinions. Jag gillade inte den delen av vågen som handlade om att uttala rasism, homofobi och sånt som tillsynes vettigt fölk tydligen går runt och tänker på (fy på er!). MEN ibland kan jag känna att jag är så jagsvag och ängslig och hittan och dittan (konflikträdd kanske) att det kan vara befriande att yppa sånt där som man inte SKA tycka. Om vi alltså bortser från helt sinnessjuka saker som rasism och sånt och håller oss till mer banala ämnen, alltså. Som att jag hatar koriander och stark mat överlag, att sommaren ofta är lika jobbig som vintern, att jag får dödsångest av program som Idol, mello, sport och På spåret osv. Att jag tycker det är fånigt med folk som petimetrar sig och fördömer folk som inte sopsorterar minsta pinal, samtidigt som inget blir bättre för klimatet innan de multinationella bolagen och typ Kina förändrar sin klimatpolitik. Jag vill sluta vara jagsvag men hur the fuck gör man det.

#3. VARDAGEN I SOCIALA KANALER. Jag vill också fortsätta att hylla vardagen i sociala medier. Men jagsvag som jag är blir jag så JÄKLA ängslig samtidigt. Tror att alla hatar mig. Att ingen bryr sig. Samtidigt kan jag absolut inte sluta vara vardagsaktiv i t ex instastories för privat är jag inte intresserad av att vara pga trist. Jamen herregud, denna förbannade velighet har fått greppet om mig.

I övrigt är tillvaron lite tuff just nu på ett sätt, och rolig på många andra. Jag frilansar och har mig.

Leave a Response