Jessicas blogg

Fanzines, Rönnells, bokpaket – ja mitt liv är all about books & art!

Idag har jag jobbat fram till 15-tiden. På vägen dit lyssnade jag på Per Anders Fogelströms Mina drömmars stad som ljudbok. Tappade tyvärr koncentrationen ca tio gånger, tankarna liksom flöt iväg, jag började fundera på människorna på bussen och hur de mådde/vad de gjorde i sina liv osv (gör alltid det), tror det har så sjukt mycket med uppläsaren att göra och kanske att uppläsaren i min egen skalle ändå är snäppet bättre för mig (dvs att läsa en fysisk bok hehe)? Till lunch åt jag en halloumiwrap på Cajsa Warg med kollegorna där jag frilansar förra och denna vecka (Bonnier Magazines & brands som de precis har bytt namn till).

Blev starstruck pga reklamgiganten Tove Langseth åt på samma ställe (följer hennes instastories med stort intresse). Hon var creative director en gång för hundra år sen när jag praktiserade på Lowe Brindfors, när jag gick på forsbergs! När vi satt där och babblade (jag och kollegorna, Tove vågade jag inte hälsa på, mvh feg, vågade bara skriva till henne efteråt på instagram, bakom skärmens skyddande ljus, att jag hade sett henne) kom en gymnasiekompis förbi av en slump. Jag har inte träffat henne på hundra år. Vi umgicks jämt i gymnasiet. Hon var gravid nu med sitt andra barn och skulle flytta till en annan stad. Ändå fint att Stockholm är en storstad men ändå tillräckligt liten för ständiga spontana möten med bekanta.

Sedan, efter att ha jobbat klart, styrde jag hursomhelst stegen till Rönnells antikvariat för att köpa biljetter till en grej jag och Jens ska gå på på fredag kväll. Passade så klart på att botanisera, inspireras och köpa några coola fanzines. Jag försöker att inte köpa så mycket romaner och så nu, eftersom jag vill läsa ikapp åtminstone en aning i bokhyllan. Äsch vem försöker jag lura, det kommer ju fyllas på ändå. Men just idag blev det bara en tidning (Karavan) och tre fanzines! Kan visa dem mer noga en annan dag, längre ner syns en sneakpeak.

Jag zoomade in lite för mycket på en extremt snygg affisch som jag har spanat på förut på Rönnells. Har ni märkt insta stories-trenden att zooma in jeeeetemycket på saker? Well jag hakade på här hehe. Man ser ju ändå hur fin den är.

Jag går runt med en helt nipprig inspirationskänsla på ställen som Rönnells. Spanar in och fotar allt möjligt.

Här är liksom en liten broschyr på typ fyra sidor, i avlångt restaurangmeny-aktigt format, med några dikter av Sonja Åkesson. Fotade pga 1. älskar Sonja Åkesson 2. Inspirerades av formatet!

Om den här hade kostat 100 eller till och med 200 hade jag slagit till. Nu fick jag nöja mig att föreviga härligheten.

Rönnells har alltid så mycket fint framme på disken, som den här boken.

Jag bläddrade lite i den.

Kuriosa: Jag vet ingen vars nagellack skavs så fort som mitt, I mean, i morse målade jag på där det var bortskavt och nu detta?! (Nej jag skulle aldrig komma på tanken att ha tålamod till underlack/överlack men tack för omtanken osv).

Det är detta jag och Jens ska gå på nu på fredag!

Det jag köpte på rönnells. I den minsta boken låg en liten hopvikt affisch längst bak, den som syns högst upp i inlägget. Så fin och inspirerande grej!

 

Kom hem till två nya böcker från Kartago och novellix nya omgång (vi prenumererar på novellix, tips!). JA, min tillvaro kantas av böcker och konst och jag älskar att ha det så! Andra köper bilar och åker till Thailand, jag åker till Berlin, samlar på prints & affischer och köper böcker. Billligare men roligare (för mig). Nu lyssnar jag på Broder Daniel <3, skippade streetdancen idag för det fanns ingen kraft kvar men har precis kommit hem från en kvällspromenad som bjöd på så fin vy som ovan.

Nu ska jag läsa Den sårade divan, plocka undan lite hemma, klappa katt sen lär jag typ sova så småningom för att orka ännu en dag i morgon!

Leave a Response