Jessicas blogg

Bernhard, Ribbing, Kungsholms strand, clementiner och en sträng kattblick

Här är jag igen! Jag har bestämt mig för att inte ha dåligt samvete de gånger det går några dagar mellan uppdateringarna här, så är det i livet och jag får hoppas att de som är intresserade av att följa sajten prenumererar på den på bloglovin’ eller har den som bokmärke eller så. Jag vet ju själv, med de bloggar och sajter jag följer, att jag inte slutar gå in på dem om de inte uppdateras varje dag. Jag brukar fortsätta gå in och får hoppas att ni är likadana! Bilden ovan är från när jag och Jens ritade igår i köket, det är så härligt att plocka fram massa olika konstmaterial och köra på!

Veckan har varit ganska bra, jag har lust att skriva en tjock självbiografisk bok efter att ha läst alla Thomas Bernhards självbiografiska böcker efter varandra och blivit väldigt inspirerad, samtidigt bryr jag mig så mycket om vad folk tycker (vilket är en egenskap jag verkligen hatar hos mig själv för ingen stor konstnär som jag beundrar har brytt sig om sånt eller så har de pushat bort de tendenserna hos sig själva för att skapa bra konst liksom). Så jag är rädd att jag skulle hämmas av det fåniga faktumet, vilket kanske också är ett av mina stora bekymmer på författarfronten, kan man inte få göra så att ingen man känner läser ens böcker? Det skulle vara skönt hehe. Ja jag skrev ju nyligen om allt som skulle hända den här veckan och några av sakerna blev inställda (vi valde att skippa en konsert på larrys och middagen i Farsta hos en fin vän blev också inställd) men det har ändå varit en fin vecka. Jag har nog lite av en mini-kris på några olika fronter, men tänker att det säkert kommer lösa sig. Hörni, visst var det en gullig bild på höstfåglar på en bänk?

Liv Strömquist på Slussens tunnelbaneperrong!  Har redan sett ca 10 ggr och varje gång bara ”åh yay!”.

En dag åt jag lunch med min vän Mia på Non solo på Rörstrandsgatan, jag fick träffa hennes lilla son Yacob och vi babblade ikapp oss, det var första gången vi sågs sen i maj. Efter lunchen promenerade vi vid Karlbergs slott och över till Kungsholms strand, min favoritpromenad av alla ställen i världen som jag saknar typ varje dag <3  Särskilt i höstskrud, hösten är ju min favorit av alla årstider. Jag menar, brunt, gult, rött, orange och vissa gröna löv – what’s not to love med den kombon?!

Clementinerna är goda nu. Jag har tränat tre gånger den här veckan, mår så mycket bättre när jag tränar. Alltså jag får mindre ont i kroppen och blir piggare osv typ direkt, hälften är säkert placebo men placebo är också en grej ju.

Ingen kan se så sträng ut som det här lilla kattskrället haha. Djupt skeptisk.

Magdalena Ribbing, jag gillade henne! Hennes sköna stil och hur hon värnade om att vi skulle behandla varandra med respekt och artighet. Hoppas att hon får vila i elegans och här länkade Bokhora-Jessica till en gammal måndagsintervju med Magdalena, där hon gav etikett-tips kring läsning!

Jag gillar vårt litterära stök! Alltså stöket här är liksom i form av böcker, superfina smycken, prints, pennburkar, anteckningsböcker och sånt. Ska det va så ska det va! Men på den här bilden försökte jag, med föga lyckat resultat får man säga (skyller på euforin), skildra när jag och Jens såg videointervjun med Thåström på DN:s hemsida, se den här). Hans skiva släpptes häromdagen och vid första lyssningen var både jag och Jens skeptiska men nu finns det ett gäng bra låtar, den krävde några lyssningar bara!

Och så har jag som sagt läst den här helt amazing boken med Thomas Bernhards fem självbiografiska böcker. Hade inte läst något av honom tidigare men nu ska det garanterat bli mer av den varan, om än med lite mellanrum!

Idag åt jag och min fina vän Daniela på ett av mina stammisställen Babel deli. Jag fick världens finaste smycken av henne men det får vi ta en annan dag snart, jag har mycket att visa upp nu!

Leave a Response