Jessicas blogg

En helg på landet

I nästan tre och ett halvt år har jag ju haft en blogg jag fått betalt för och där det ingick i avtalet att skriva sju dagar i veckan. Min absoluta ambition och åsikt är att en blogg och framförallt sajt (som Så himla arty ju är) bör uppdateras en gång varje dag minst och det kommer sajten att göra på sikt, och även bloggen de flesta dagar. Men fördelen nu är att jag ju inte måste om jag inte känner för det. Jag passade på att ta advantage av det den här helgen och ha några bloggfria dagar. Eftersom jag denna och kommande vecka jobbar så himlarns mycket också så blir det inte lika mycket variation i tillvaron heller. Men! I helgen har jag och Jens varit på landet.

Jag mår så mycket sämre fysiskt nu när jag har kommit av mig med mat och träning än vad jag brukar göra annars. Den här bloggen ska ju inte (som min förra) primärt handla om sånt men det är väl en generell mänsklig grej tänker jag och såsom en del av mitt liv vill jag förstås nämna det ibland också. Jag ska komma igång i morgon med att äta bra igen och gå på streetdance för jag blir så himla glad av det. Efteråt studsar jag euforisk ut från salen! Nog om det, den som vill följa det mer får gärna följa mitt matkonto på instagram: @jessicasviktigamal även om jag kommer skriva om det här också ibland!

Jag tänkte berätta om kulturen jag har tagit del av i helgen på landet! När vi kom i fredags höll jag fortfarande på med En dåre fri av Beate Grimsrud. Började på den söndag för en vecka sedan, sen läste jag varje dag på bussen på väg till frilansuppdraget och igår läste jag andäktigt ut den. Så himla bra bok! Mer om den snart. Jag hade hoppats att vi skulle kolla vidare på Berlin Alexanderplatz, Fassbinders fantastiska serie, men det blev inte så.

Efter att ha läst ut En dåre fri grabbade jag raskt tag i en bok jag fick i present av min fina vän Helena Dahlgren när jag lunchade med henne i fredags. Nämligen hennes debutroman Orkidépojken. Alltså HUR coolt att hon kommer med en roman, jag har följt henne i många år på internet, ända sen hon hade bloggen The girl least likely to, via bokhora till Dark places. Boken är 100 procent Helena (och det är positivt) och jag kunde så klart inte låta bli att läsa klart hela. Mer om den också snart och i höst kommer en intervju med Helena på Så himla artyVi såg på film både igår och i förrgår men jag minns typ inget av dem så det var nog inte mycket att minnas, eller så är jag bara alldeles för glömsk!

Idag på eftermiddagen plockade jag, Jens och hans syster fram massa pennor och papper och ritade tillsammans vid köksbordet. Sen åkte jag hem i kvällen och började lyssna på Mina drömmars stad som ljudbok medan jag lyssnade på kent, winnerbäck och annat. Fick en kyligt positiv höstkänsla när jag gick hem från bussen fullastad med packning.

Nu ska jag publicera en intervju på sajten, kolla lite på Orphan black innan det är dags att sova inför jobb i morgon.

Hur har ni haft det i helgen?

Leave a Response