Jessicas blogg

Hej hej hur mår ni?

Ni vet när man pausar från något? Ungefär som jag har pausat från bloggen i nästan en hel månad, helt oplanerat men kanske nödvändigt? Och så tänker man att man ska skriva sååå många inlägg om allt roligt som har hänt, men till slut känns det så övermäktigt att det inte blir någonting istället. Ungefär som när man ska träffa en vän man inte har träffat på ett år och typ försöka uppdatera ikapp. Då tror jag ibland på att bara nollställa och börja från där man är nu, och det är vad jag tänkte göra så att jag kommer igång med sajten igen helt enkelt! Hellre det än en mastodontisk redogörelse som ingen ändå kommer orka läsa tänker jag.

Men jag har konsulterat min kalender och här är några höjdpunkter sen sist:

Jag och Jens är ju väldigt ofta på Larrys corner. Ibland bara för att ta en kaffe, ibland för att köpa fanzines (och ta en kaffe). En gång hängde Åskar Liljas konstutställning där, den var fin!

Arturo vill alltid vara med där det händer, just här var det som hände att jag och Jens ritade. En ny grej är att jag blandar massa olika material, som kritor, vattenfärg, olika tuschpennor, flytande bläck osv. Det blir en egen grej!

En helg i oktober satt jag på Designmarknad Sthlm:s höstmarknad på Färgfabriken. Jag älskar marknader så det gör mig glad att tänka på att jag har många att se fram emot nu under återstoden av året. Några gånger smet jag runt och kollade på de andra utställarna och blev extra kär i dessa örhängen. HUR fina? De är gjorda av lera!

På matfronten intet nytt, jag harvar på med samma rätter som tidigare pga bristande inspiration. Som denna smoothie, till exempel.

Hösten är min primetime, jag ÄLSKAR när det är krispigt kallt och det är orange, gult, brunt överallt. Så otroligt vackert och njutbart och doftar så gott. <3

En dag förra veckan var jag och Jens på en typisk söderutflykt som vi gör med jämna mellanrum. Denna gång gick vi först förbi kafé 44 och galleriet som ligger där intill, sen till Steinsland Berliner som är ett fantastiskt galleri. Jag köpte några fanzines där av Ragnar Persson (en av mina favoritkonstnärer). It’s all lovely liksom. Därefter en kaffe på Larrys corner och sen på besök hos våra kompisar som bor nära Zinkensdamm.

Numera finns en boklåda i vår tvättstuga, på initiativ av mig. Hoppas finna många bra böcker där framöver hehe.

Jag har också klippt mig kortare än vanligt och slingat håret sen sist.

Och varit på inte mindre än FYRA omgångar av Ritklubben på Beckmans, anordnad av Emelinn som jag intervjuade här.

Jag har även hunnit träna många gånger, vara många gånger hos sjukgymnasten, jobba mycket. Hmm, just det! Har haft ett superbra projekt på Forsbergs med fokus på normkritik. Och börjat komma in i jobbet med Femart, som jag gör vid sidan av det andra.  Jag har fått en ny träningskompis som jag tränar med en gång i veckan. Och läst flera bra böcker. Och varit på en bra konsert på Rönnells med Nicolai Dunger. Varit hos läkaren, träffat lite kompisar (bl a en fin vän som jag inte umgåtts med på typ 15 år med något undantag, så häftigt!), påbörjat en konstbrevväxling, fixat med fanzines som släpps snart, firat pappas och Saras födelsedag, suttit på en feministisk marknad på Folkungagatan där jag slog säljrekord osv.

Nu ska jag sätta mig och göra en lista med inlägg jag vill skriva här framöver och personer jag vill intervjua och sånt. Blir kul!

Hur har ni haft det?

Leave a Response