Jessicas blogg

Jag har åtminstone läst mycket sen sist

Tanken slog mig precis att titeln på det här inlägget lätt skulle kunna vara titeln på en potentiell självbiografi av mig. För jag når sällan upp till mina egna (förvisso ganska högt ställda) krav på mig själv, men läsa lyckas jag alltid klämma in vad som än händer. Hursomhelst, just nu sitter jag här apförkyld och har ägnat morgonen åt att jobba med copyjobbet, vilket jag också ska fortsätta med sen. Sådana här dagar är man lite extra tacksam att man jobbar hemifrån.

Nä okej, jag är alltid tacksam för det. Varje dag jag gör det. Men ändå. Jag har velat uppdatera massor här på sajten, jag har flera bra texter av andra att lägga in och även ett helt gäng med intervjuer med extremt inspirerande och coola personer. Det kommer. Ambitionen är att tidsinställa inlägg senare idag så att det händer något här varje dag.

Ok, sen sist då? Förra veckan frilansade jag några dagar på Bonnier magazines and brands som det heter numera. Har inga fler tider inbokade där nu men hoppas att det blir några strödagar senare i höst! En kväll var jag och Jens hos hans vän Ronnie som har ett så jäkla ballt hem fullt av konst och böcker. Och då menar jag _fullt_. <3

En annan kväll var det Södermalms poesifestival på Bio Rio, där Jens uppträdde i år. Himla fint och stort och högtidligt! Andra som var med var Ola Magnell (!), Barbro Lindgren (!), Håkan Sandell mfl. Jag som så lätt blir rastlös och får myror i benen fick faktiskt inte det denna gång, tack vare många pauser där man fick hämta andan lite. Det var en jättefin kväll. Självklart jobbade jag också med copyjobbet och sånt. I förrgår var jag nere en sväng på Aspuddens loppis, som äger rum en gång per år och sträcker sig längsmed hela Hägerstensvägen. Jag ville stå på den själv men sen orkade jag helt enkelt inte (antagligen för att jag sedan blev sjuk igår). Också skönt att bara kunna skippa saker ibland tycker jag, om man inte verkligen måste!

Rönnells och Larrys corner blir det ju en dos av ganska ofta för mig och Jens, häromdagen hittade jag vår lilla bok på bordet på Rönnells. Också högtidligt. Och igår läste Jens poesi igen, denna gång på Stadsbibblan på ett evenemang som förlaget Styx anordnat.

Jag har säkert glömt massa saker men ändå. Tänkte också helt sonika dela med mig av denna fb-uppdatering som jag gjorde häromdagen. Jag har för övrigt läst ganska mycket senaste veckan. Igår läste jag ut Jag möter en diktare av Moa Martinson, med massa korta självbiografiska texter. Den var jättebra! Som icke-fiktiv bok läser jag just nu superintressanta Den ensamma staden och som ”vanlig” bok Självbiografierna av Thomas Bernhard.

Och VET NI VAD! Jag kommer från och med nu att vara en del av fantastiska femart och också vara med och driva hela den grejen med andra amazing personer. Det är ideellt jobb och blir alltså i mån av tid, men ändå så himla spännande!

Vad gör ni?

Leave a Response