Jessicas blogg

Ni har rävsax, jag har ninjadräkt!

Här sitter jag med benen i kors i soffan och lyssnar på Allan Edwall just nu (kör som vanligt shuffle på evighetslistan så det kan liksom komma lite vadsomhelst, men just nu låten Förhoppning med just Allan E. <3). Jens pratar i telefon i konstrummet om sina kassettbandsprojekt och allt vad det är och katten ligger och chillar i ett hörn av vardagsrummet. Idag har jag jobbat på Bonniers och med copyjobbet för Sofia, varit på Larrys corner och köpt lite balla grejer som vanligt och fikat hos våra vänner Catharina & P-Å på Söder!

Jag minns knappt vad jag har berättat om här men det har varit väldigt mycket senaste dagarna! I fredags var jag och Jens på John Sinclair på Rönnells, då var det en intervju som jag nog redan har nämnt här. Han pratade om hur han var manager åt MC5 etc. På lördag kväll var det konsert med nämnda person på Kafé 44. Innan smet jag och Jens in på galleriet bredvid Kafé 44 (det gör vi varje gång vi är där, tips!). Där hängde en utställning som egentligen var lite avskalad för min smak men ändå ball, älskade hur den var upphängd i taket så här!

Tröttnar aldrig på kafé 44.

Jag älskar sådan här estetik och har svårt att förstå att det finns folk som ej gör det och som dessutom avskyr den? Men å andra sidan, när man ser folks avskalade och ”stilrena” hem så klarnar det en aning, om det är vad folk tycker är snyggt så kan man fatta att de kanske ej gillar sånt här.

Men det gör jag, hihi.

Det har aldrig hänt att jag har gått in i bokrummet på Larrys utan att köpa grejer (böcker, fanzines etc), så även i söndags när vi såg John Sinclair för tredje dagen på raken. Denna dag var det lite musik, lite samtal, Jens läste även en dikt, ”Bortom allt”. Efteråt kom folk fram och berömde honom etc, himla fin kväll på alla sätt.

Dagen efter jobbade jag på Bonniers på förmiddagen, sen för Sofia. Sen hade jag möte med Daniela som jag ska göra ett jättebra projekt på Forsbergs med i oktober, lovar att berätta mer om det. Därefter var det lärarmöte på Forsbergs och sen mötte jag upp Jens, åt på en kinakrog (jag gillar inte sådan mat men vi hade bråttom så jag gav med mig!) och sen stack vi till gröna lund för att se PATTI! Vi tog egentligen inga bra bilder men Gröna lund själva la upp många fina.Det var lite för mycket folk men så fin upplevelse som jag nämnde igår.

Den här skruttis-söta katten ligger ofta på grannhusets trapp när jag kommer. Jag klappar henne alltid och pratar med henne. Catlover_4_ever liksom! I tisdags var jag slut men jobbade på Bonniers på förmiddagen, följde sen med Jens till tandläkaren och sen jobbade jag mycket för Sofia. Igår hade hon och jag möte i Hornstull på förmiddagen och sen åkte jag hem och ömsom jobbade, ömsom tvättade, ömsom städade och åt därefter middag med Jens på ett kafé vid Slussen. Vardagarna liksom rusar förbi.

I morse lyssnade jag klart på Mina drömmars stad som ljudbok, himla bra och intressant bok och jag ska verkligen läsa resterande delar. Nu på kvällen har jag läst klart delen om Agnes von Krusenstjerna i Karin Johannissons Den sårade divan och påbörjat delen om Sigrid Hjertén. På den skönlitterära fronten ska jag börja på något nytt, har inte direkt brist på olästa böcker här hemma om man säger så så det finns mycket att välja på!

Leave a Response