Jessicas blogg

Nyupptäckt promenad, sociala katter och En annan historia

Jag unnade mig själv några dagars paus från bloggandet, hoppas att ni ändå hänger kvar! Jag har haft ganska härliga dagar senaste dagarna.

Jag unnade mig själv några dagars paus från bloggandet, hoppas att ni ändå hänger kvar! Jag har haft ganska härliga dagar senaste dagarna. Bland annat har jag hittat en promenad i Stockholm som jag liksom har gått olika etapper av massa gånger men inte hela! Man börjar gå på Hornstulls strand och fortsätter rakt fram ända tills man kommer nästan till södermälarstrand och sen går man hela vägen tillbaka. Det tog typ en och en halv timme. På sommaren passerar man en mysig dansbana, och ett helt gäng mysiga små kaféer. Smultron-promenad!

Apropå smultronställen så hittade jag och Jens detta SUPERmysiga kafé igår i Gröndal nere vid vattnet, precis mittemot Färgfabriken kan man säga. Det hade stängt precis när vi kom men vi kommer garanterat att återvända dit! Det är också därifrån jag fotade huset högst upp. Jag älskar sådan här ruffig estetik och önskar att det var mer sånt i Stockholm, att det tilläts finnas lite sådana här platser. Som i Berlin!

Anyhow, den där Söderpromenaden blev jag så förtjust i att jag promenerade den två kvällar i rad, ena dagen med min vän Daniela och andra dagen med min vän Amanda. Fint sätt att umgås, promenera och babbla. Jag har förstås också jobbat (hemifrån) och varit lite chockad över att inte ha bloggen på Amelia längre. Har också börjat kontakta olika konstnärer som jag gärna vill ha intervjuer med här på sajten. Det får växa fram pö om pö och utan stress har jag tänkt, för det här är en sajt (och en blogg) jag vill hålla på med länge.

Idag har jag varit kattvakt åt Amandas katter vid Fridhemsplan på förmiddagen, så otroligt sociala och söta katter. Och liksom, lägga sig i ett handfat. Why not?!

På matfronten har jag dålig fantasi, åt sådan där pizza bianco häromdagen. Man lägger mozzarella, fräst zucchini + vitlök + paprika + oregano + salt & peppar (eller valfri topping) på fullkornstortillabröd på en plåt och sen gräddar man i ugnen på 250 grader i 5-6 min och så blir det supersmarrigt.

 

Lyssnade klart på denna som ljudbok idag. Mkt intressanta texter om olika historiska kvinnor. Väldigt faktaspäckat för min smak men så klart väldigt viktig bok! Man ska nog sprida ut det lite, typ unna sig en text i veckan ur boken och inte klämma den på några dagar.

Vad har ni gjort senaste dagarna?

1 kommentar

Leave a Response