Jessicas blogg

Som om jag trodde på livsstilsmagasin ska jag satsa på mig själv

Alltså gud vad jag släpar efter med saker som jag innan ändå har haft ganska bra koll på. Promenaderna, fixande hemma, den här sajten, annat jag vill genomföra. Jag vet egentligen inte varför det har blivit såhär, lite som att jag har tappat kraften. Jag har säkert 30 inlägg jag vill skriva här om massa olika intressanta saker (böcker, Berlin, kreativa planer, visa upp fanzines och massa annat), mängder av människor jag vill intervjua osv osv. Men så har allt bara blivit satt on hold. Alltså jag har haft ganska mycket nu i någon månad, späckat schema och sen var vi i Berlin. Senaste två veckorna har jag och designern Daniela Kisch Juvall varit lärare för ett jättespännande projekt på Forsbergs som jag också vill berätta mer om.

Men nu har jag, som om jag trodde på livsstilsmagasinens budskap, bestämt mig för att satsa på mig själv, hehe. Vad menar jag då med det? Jo jag ska disponera min jobbtid på ett lite annat sätt (jag har ju ändå möjligheten till det så länge jag håller mig till samma mängd timmar) så att det inte flyter ut utan blir mer koncentrerat och att jag resten av tiden kan ägna mig åt den här självsatsningen à la vårt individualistiska samhälle dårå. Jag tänker:

  • Uppdatera den här sajten åtminstone 4-5 gånger i veckan! Det är ju kul och jag brinner för det och har inte direkt brist på material.
  • Träna vore ju en typisk grej att ha med på en sån här lista men just träna sköter jag faktiskt exemplariskt. Jag måste, annars mår jag inte bra fysiskt. Så den behöver inte vara med på listan men nu kom den med ändå av någon form av pliktskyldighet.
  • Promenaderna däremot, har jag slarvat med och ska börja med igen.
  • Laga mer mat. Jag äter bra mat numera men på sistone har jag lagat himla lite mat själv och det blir ju liiite sämre att inte göra det. Man har inte koll på allt. Jag ska planera detta på ett sätt som gör att jag inte måste stå vid spisen varje dag pga orka hehe.
  • Skriva! Japp, you heard me. På måndag tar jag upp romanskriverierna igen efter kanske drygt ett års totalt uppehåll.
  • Göra mer grejer med mina teckningar! Rita gör jag massor, så där behöver jag ingen spark i baken. Däremot vill jag gärna göra fler fanzines/häften med mina teckningar, kanske pins, klistermärken, någon tygkasse? Affisch? Sådant kan jag nog inte fixa själv pga oteknisk men tänkte försöka hitta någon som kan hjälpa mig lite.
  • Sen bara typ få mer lugn och ro genom bättre tidsplanering.
  • Fixa i ordning mer hemma så att jag slipper gå runt och vara missnöjd med att sånt aldrig blir av. Men jag ska göra det på mitt sätt, inte ”som man ska göra”. T ex så behöver vi och vill ha fler bokhyllor och då ska vi helt sonika skaffa det.

Ja det var en diger lista men härlig! Fast just precis nu ska jag ta min halvförkylda lekamen (igen) och gå ner på gårdsstädning. Eftersom jag inte är så händig brukar det för mig innebära att kratta löv (sen två dagar senare så har lika stor mängd löv blåst ner på gården igen pga det är slutet av oktober). Men men, tänkte se det lite som ett träningspass. Jag menar, vet ni hur jäkla jobbigt det är att kratta löv?

Åh känns skönt att skriva här igen. Vi hörs mycket snart. Jag lovar!

2 kommentarer

  1. Har du tagit bort att man kan se kommentarer eller är det ingen som skrivit? Så van vid läsa det på förra bloggen.

Leave a Response