Jessicas blogg

Veckan som kommer och veckan som gick

Först nu börjar jag verkligen bli frisk och ni anar inte hur skönt det känns efter två veckors sjukdom, om än bara en riktigt redig förkylning. Jag tänkte att vi skulle titta lite på hur min förra vecka var och vad som väntar mig den här veckan.

Förra veckan hade jag ett roligt uppdrag inom mitt copyjobb onsdag-lördag. Fyra timmar varje dag var jag på plats på Hötorgshallen under Stockholm Food Week och uppdaterade deras instagram, insta stories och blogg. Det var faktiskt riktigt roligt!

Utöver det försökte jag ta det lugnt ganska mycket, men en av dagarna var jag och Jens på en spelning på Larrys corner. Det var en skitball spelning med en person som gjorde typ elektrisk psykadelisk musik eller så? Vet inte vad man ska kalla det men det kändes nytt och spännande. Han kommer från Nya Zeeland och heter Kraus. Innan han började var det en DJ som spelade lite olika musik: Blir det mer retro än att vara DJ med kassettband? I don’t think so. Men kassettbanden börjar visst få en riktig revival så se till att rota fram era gamla bandspelare! Jag har alltid älskat kassettband och saknat dem (nostalgiker deluxe), älskade att göra fina framsidor och byta blandband med folk (okända från skunk och vänner) i tonåren. Fin grej.

En annan dag gick vi spontant förbi Marianne Lindberg De Geer-utställningen på Färgfabriken, efter att ha fikat på ett kafé där i närheten. Både jag och Jens är ganska snabba när vi går på konstutställningar, vilket även skedde den här gången. Älskade de många tavlorna med hennes ansikte på en stor vägg (bilden högst upp i det här inlägget). Hon hade liksom placerat in sitt eget ansikte på olika historiska händelser. Himla intressant och samtida.

I lördags morse fikade jag med mamma på Haymarket innan mitt uppdrag i Hötorgshallen, jag älskar den lyxiga inredningen på Haymarket och har suttit där och jobbat ibland. Det är en perfekt plats för jobbdejter, alltså typ att träffa någon bekant och sitta och jobba tillsammans och sen avsluta med lunch och babbel!

Tyvärr blev det ett antal timmar på akuten i lördags kväll/natt pga Jens var dålig, han fick dropp och allt 🙁 Men som tur är så var det ingen fara, vi kom hem vid ett på natten och nu är han återställd igen! Men detta gjorde att söndagen mest blev lugn. Idag har jag jobbat hemifrån med mina olika jobbuppdrag och får mycket gjort.

Och vad väntar i veckan?

Tisdag: Jag ska styrketräna för första gången på flera veckor på morgonen. På dagen jobba hemifrån, sen ska vi fika hos våra kompisar på söder och gå på en till spelning på Larrys!

Onsdag: På morgonen blir det en sväng till sjukgymnasten, sen skulle jag egentligen ha lunchat med Daniela men det blir uppskjutet. Så i stället ska jag jobba hemifrån igen, ta en promenad och på kvällen ska vi äta middag hos vår vän Ammi i Farsta för första gången på evigheters evigheter. Längtar!

Torsdag: Styrketräning på morgonen, skypemöte på förmiddagen och sen troligtvis luncha med min vän Mia och hennes lilla bäbis. Och så work, work. Men alltså obs att mina dagar ju är härliga ändå för jag älskar att jobba hemifrån + jobbar inte heltid så jag hinner alltid läsa, lyssna på någon podd, fixa hemma, kolla på något avsnitt av en serie osv!

Fredag: Styrketräning på morgonen, sen jobba hemifrån och sen har jag inga planer men det dyker säkert upp något!

Lördag: Då är det en cool grej som heter Mossutställningar som har en marknad i Värtahamnen som jag absolut bara måste gå på, låter så himla spännande och nyskapande. Utöver det har jag inga planer ännu.

Söndag: Även den här dagen är planfri, men det dyker nog upp något! Ska även försöka fokusera på att äta mat som jag mår bra av och ta hand om mig själv.

Nästa vecka åker vi till Berlin onsdag-söndag, WIHOO!

Och läsningen då? Jo just nu läser jag som icke-fiktiv bok en bok om ätstörningar där massa olika skribenter har bidragit med texter. Och som ”vanlig” bok läser jag fortfarande Thomas Bernhards självbiografier. Jag har aldrig läst något av honom tidigare men gillar verkligen, får lite Knausgård-vibbar!

Leave a Response